Artister/utställare Kulturnatten 2017

 


 Svenska spårvägssällskapets   Uppsala avdelning

 Inom spårvägssällskapets Uppsala avdelning ligger tonvikten på veteranbusstrafik och abonnemang. Vi har tillgång till sju bussar som används i olika arrangemang. De senaste åren har vi kört veteranbusstrafik i anslutning till Upsala-Lenna Jernväg mellan Selknä och Fjällnora. Denna trafik och en stor rad andra arrangemang gör att vår verksamhet kretsar kring körning, underhåll och renovering av de gamla bussarna

På kulturnatten har vi en busslinje som går från Centralstation Hållplats B1 till Skrotcentralen.

Bussarna går var 10:e minut i vardera riktning och är gratis.

 Hemsida:https://www.sparvagssallskapet.se/svenska/

Sssiu
 

 sophie & matilda

Sophie studerar på Konstfack och Matilda driver företaget MENQ form. De träffades på gymnasiet och har på var sitt håll utvecklats som konstnärer och formgivare. Nu arbetar de på en gemensam utställning och kommer under Kulturnatten att skapa tillsammans, på gemensamma dukar med massor av akrylfärger. Besök dom och se hur två olika stilar blandas och skapar något nytt. Matilda visar även såklart sina smycken av (äkta) rostigt skrot och silver.

http://sophie-matilda.webbappen.nu

 Mati

 Shadows of the past

Kapten Hank med sin besättning (Shadows of the Past) ger publiken en musikalisk tidsresa. Östra Svealands främsta instrumentalister inviterar till show under Kulturnatten. Bandet erbjuder en välljudande färd till Shadows stora hits.

Shadows of the Past spelar 15:10 - 15:35 på Metallscenen.

The Shadows bildades 1958  var i början lite av en brittisk variant på amerikanska The Ventures. The Shadows spelade parallellt in egna skivor, samtidigt som man spelade in med Cliff Richard fram till 1968. De fick sin första hit i England med "Apache" som klättrade ända upp på englandslistans översta placering i juli 1960.

 shadowsofw

 erik & the papa


Erik & the Papa. Där ingår Erik Öhrlund och Åke Öhrlund. Avskalad feelgood i en genrationsöverbryggande konstellation.
Erik & the Papa spelar mellan 16:55 - 17:20 på scenen i Salongen.

 erikopapa
  

 Tonprakt & odd singers

 Tonprakt är en kör med mer än 20 år på nacken.
De har ca 40-50 medlemmar och leds av Anders "Grosse" Grotherus. Av många är kören ansedd som KÖRERNAS KÖR!

Odd Singers är en Uddevallakör som startade 2006. Kören är en blandad kör med 40-talet medlemmar. Odd Singers har en bred repertoar.

Mellan 15:45 - 16:45 möts Körernas Kör och Odd Singers i metallbodens skira ljus och kärleken till körsången spirar som aldrig förr.

Ett smakprov: tonpraktoddsingers

 tonpraktoddsingersw
  

 Balett med kranar och cirkus

Kran & truck balett – cirkus bland maskinerna. En balett av det lite ovanliga slaget. Finalen startar cirka 19:55 och pågår i tjugo minuter.

 Kranbalett
  

 Erik flodén

En kavalkad av gamla fina låtar om tåg, galenskap och olycklig kärlek. Musik från den amerikanska söderns 20-tal, den tid och plats då känslorna var som störst. Eriks uppträdande börjar kl. 19:25.

Erik kan som få tolka de gamla Blueslåtarna.

Erik Flodén - akustisk gitarr och sång

 

 Erik
  

 Wasakårens scouter

WASAKÅREN presenterar sig för Uppsalas kulturnattspublik och bjuder på den absolut populäraste  "Favoriten I Repris". Hinderbana med musikinslag på Skrotgården för barn och vuxna barn.

En KUL-TUR på Skroten.

 

Wasakaren1


 lingonben

 Vi är fem tjejer som spelar och sjunger bl.a nyckelharpa. keyboard, gitarr och ukulele. Vi skriver en del material själva men lånar gärna andras låtar och tolkar dem på vårt sätt. Kom till salongen 15:10 så förstår du varför John Fogerty ångrar att han aldrig anställde en nyckelharpist.

Mer info på vår hemsida. www.lingonben.se

 

 lingonbenw

 fyrisgillet

Dansuppvisning av Kulturföreningen Fyrisgillet!!

En förening under riksorganisationen Svenska folkdansringen. Kulturföreningen Fyrisgillet är en förening för alla, oavsett ålder. Verksamheten omfattar främst olika former av gången tidskultur såsom folkdans, sånglekar, folkmusik, dräktrådgivning, slöjd och bygdekultur. Föreningens verksamhet är ideell och bygger på medlemmarnas frivilliga arbetsinsatser.

Uppträder 16:00 på Skrotgården.

 fyrisgilletwebb

  

 Poeten Karlsson

Betraktelser o poesi från Thomas Karlsson. Han ser vi uppträda på Salongens scen klockan 15:45 - 16:10.

Det lilla stenägget värpt av stenåldershönan Granita. Hon är omskriven i den numera nedlagda tidningen Stenby Allehanda där hennes liv och leverne berättas . Enligt historiker är det inga tvivel om hennes existens då det är hugget i sten. Jag hittade hennes ägg i en grop jag grävt där det legat sedan inlandsisen smält bort. Nu när ägget kommit upp i ljuset hoppas jag att det ska kläckas och växa upp till en hörnsten.

Thomas är en stor man med stor fantasi och hans stora huvud under hatten är fyllt med tokiga idéer. Han skriver prosa hämtad ur verkliga livet och även texter ur en fantasivärld där upp är ner och höger är vänster.

 poetenkarlsson

 Fergin

Belysning som tål hårda tag. Belysning som lyser upp Kulturnatten på Skrotcentralen.

 fergin

 Major morgonkröök

Major Morgonkröök har premiär på Skrotcentralen! Rock och Röj blandas med Finstämt. Vi spelar egna och andras låtar med glädje och lust.

I metallboden klockan 18:05 - 18:30.

Major Morgonkröök är:

Mats Ekedahl - elgitarr

Bo Andersson - trummor och sång

Viveca Westrin - elbas och sång

 majormorgonkrökw

 Åza Mårtensson

Bildkonstnär Åza Mårtensson har fyra års konstnärlig utbildning, samt två års reklamutbildning och arbetar i olika konstnärliga tekniker såsom teckning, måleri, skulptur, foto, grafik. Åza har deltagit i samlingsutställningar, haft separatutställningar och finns bl a representerad hos Svenska Porträttarkivet, Nationalmuseum.

Den konstnärliga inriktningen är uttrycket i bild och skulptur oavsett teknik. Bildkonstnär Åza Mårtensson arbetar med porträttuppdrag i olika tekniker, produkt-/företagsprofilering, grafisk design, egna konstnärliga projekt, illustrationsupdrag. Uppdrag utförs för både privatpersoner och företag.

Besök hemsidan www.azabildkonstnar.se och följ mer detaljerat genom att gilla Bildkonstnär Åza Mårtensson på www.facebook.com/aza.bildkonstnar.

Välkommen att besöka Bildkonstnär Åza Mårtensson utställning hos oss under kulturnatten.

åzamårtensson

 grevious angels

Uppsalabandet Grievous Angels spelar den hetaste countryn från förr kryddad med lite westernswing och amerikana. Linnea Kurkiala och Peter G Sundstedt levererar stark och vacker stämsång svängigt uppbackade av steelguitar, bas, trummor, telecaster, banjo, munspel och dragspel. Finalister i Country SM och har sedan 2011 spelat flitigt på festivaler och spelställen runt om i Sverige. Kan höras i Metallboden från kl. 18:40.

 

 

 grievousangelsw

 Eriksson & Falkmans

 

 Tre glada gossar som kan hantera instrumenten med ett stort flöde av spelglädje och äkta känsla. Kulturnattens Husband. Gossarna träffas på gården eller vid någon scen.

Carl-Erik Falkman munspel och sång
Christer Falkman gitarr o sång
Per Eriksson bas

 

 falkmanwebb

 Upplandspoeten

Jörgen Larsson - Upplandspoeten.
På lördag 9/9 någon gång mellan 15:45-16:10 får vi höra honom!!
En presentation........
Är 37 år skrivit sen han var i tonåren.
Skriver och fotar. Jobbar på en tidning som heter Allt om hobby.
2012 gav han ut en diktsamling, boken Spillror ur månen Poesi om allt möjligt.
Gillar det mesta som är kreativt o kul.

 

 upplandspoetenw

 The story of bob

Pernilla & Carola musik/lyric mellan 16:55 - 17:20.
Två glada prepensionärer som gärna sjunger och lyssnar till folkmusik. Bob Dylan har dom med glädje lyssnat till både live och på skiva sedan 60-talet. Pernilla & Carola vill dela med sig av hans musik på sitt sätt och presentera en av den mest tolkade artisten i värden, fast "hans Bob-ness" helst inte vill bli tolkad utan bara vara just Bob Dylan.

 

 thestoryofbob2w
 

 Geo-rocks in rock

Stentung stenkul covermusik, taktfasta och kreativa musiker!

They are rockers, and we rock out...GeoRocks, husband på SGU (Sveriges Geologiska Undersökning).

GEO-rocks in Rock!!                                       Klockan 17:30 - 17:55 i Metallboden.

 goorockwebb

 SoMS

SoMS består av medlemmar i kören Tonprakt som framför låtar dom själva gillar med mycket sång och akustisk americana-feel.

SoMS börjar sitt uppträdande kl.19:15 i Metallboden.

 

 soms vasamuseet 2014


 funky latin project

Funky Latin Project.Bandet spelar en mix av Brasilieninspirerad samba, groovey funk, salsa och soft soul.

Klockan 17:40 är det dags för Funky Latin Project i Salongen.

Vocal - Leena Zeitler
Bas - Lars-Magnus Ejdeholm
Trummor - Thad Tiedje
Gitarr - Manne Inge
Keyboard - Henrik Roman
Saxofon - Andreas Zeitler
Trumpet - Stefan Halvarsson

 Funky-Latin-Project

 lhb lighthouse band

 

Coverband som gärna blandar låtar från 60-talet med någon countrydänga m,m

En musikalisk resa där tonerna tas ut från öst till väst. Ett gung med grov kaliber!

Från 18:50 till 19:15 är det musikshow i Salongen!!!

 

 aalhbwebb

 håga valley string band

 På gitarr, banjo, fiol, kontrabas och tät stämsång skapar bandet en högoktanig mix med äkta "high and lonesome" bluegrass och sprittande oldtime. Tight samspel, teknisk skicklighet och enorm spelglädje – Håga Valley Stringband har utvecklats till en av Sveriges  bästa grupper i sin genre. Kan ses och höras 18:15-18:40 i salongen. Under dagen även ute på gården.

 hagavalleystringbandw

 Maria Nehlin

Maria Nehlins Design skapades 2007, jag bestämde då att ge min kreativitet mer tid så jag gick ned i arbetstid till 80% för att ägna en dag i veckan åt mitt intresse. Jag har alltid varit intresserad av att skapa. Det har bara gett sig i uttryck på olika sätt. När jag var yngre sydde jag mina kläder och stickade mycket. Fortsatte sedan med fotografering, styling av möbler, kakfat, tavlor och skulpturer. Sedan i sommras gör jag även smycken av färg som runnit ned på bordet när jag målat tavlorna, återvinning i mindre skala. Jag blandar olika tekniker i mina tavlor och använder mig av akrylfärg. Skulpturerna, mina "Damer" är gjorda av Paverpol, ett textil/dekorationshärdare. Jag återanvänder gamla t-shirts och spetsar som stelnar och blir hårt av Paverpol.

www.mariasdesign.se

 marianehlinwebb
  

 Emma Lindgren artbylife

Det har alltid funnits ett driv att experimentera och förändra målandet utöver den till synes normala tavlan. Akrylfärg kombineras med sprayfärg och skisspennor. Målningar görs på både papper och canvas, gärna i stora format. De senaste åren har Emma fokuserat på att måla med akryl- och sprayfärg på plåt. Plåtarna rostas ofta i passande mönster till motivet vilket ger målningen en mer levande och naturnära karaktär.

Emma är uppvuxen utanför Västerås på landet och under gymnasietiden utvecklades ett starkt intresse för målandet. Målandet på kvällstid har alltid fått vara det som hållit vågskålen i balans för den tekniska utbildningen och arbetet som ingenjör om dagarna.

 

 Hemsida: Artbylife

 

 
uppsalaskylinewebb
Emmawebb

 Niklas lundqvist

Prova på att köra materialhanterare. Niklas bjuder på en provtur i vår fina kran. Hinderbanan och krankörning är Kulturdagens favoriter. Niklas dansar även lite balett med sin kran i finalen på vår Kulturnatt.

 

 niklaskran

 historiska Brandkåren 

Visar sin bit av brandkårshistorien. En tillbakablick på den hårda kampen mot den röda hanen.

 stegbilw
 

 Ingvar Söderkvist

Ingvar "Spindeln" Söderkvist tar hand om artister och utställare, han håller till på övervåningen på kontoret under Kulturnatten, även kallat "backstage". Artister och utställare kan vända er med förtroende till Ingvar. Om det är något som ni undrar över vad det nu än kan vara så sitter han inne med svaret.

 

 ingvarordningsman

  

 Sirius bandy

 Visar konster med trissan samt underhållande kraftlekar ute på Skrotgården.

 

 

 

 vastrasidanwebb

Uppsala ungdomscirkus/cirkus aros

Detagare från Cirkus AROS uppträder under Kranbalettsfinalen.

 

 

 linnwebb

 Innotech belysning

Arbetar enskilt eller i projekt med arkitekter och inredare. Levererar moderna och effektiva belysningsutrustningar. Ger ljus över Kulturnatten på Skroten.

 

På bilden ser vi ett av bidragen från Innotech under ljusfestivalen "Allt ljus på Uppsala".

 

 Innotech1

 Ljudverket

Mixar ljud hos oss på kulturnatten. Ljuv musik blir till mästerligt högtalarljud genom Per-Erik och hans ljudnissar.

 

 

 

 Ljudverket
 

 Tonprakt

 
Framför en härlig tidslös körsång med mycket sväng. Bandets körledare är den dynamiske och urmusikaliska Anders "Grosse" Grotherus. Robert Alm Skrotcentralens absoluta favorittenor ingår också i kören.
 
Kören startar sitt uppträdande tillsammans med Odd Singers kl. 15:45 i Metallboden.
 Tonprakt

 Mälle zeilon-lagerkvist

Mälle Zeilon–Lagerkvist (°1967, Vimmerby) skapar blandade verk där installation, målning och handarbete möts. Genom att tolka traditionella hantverkstekniker på sitt solklart egna sätt skapar hon objekt som utmanar, samtidigt som de går att förstå utifrån våra traditionella referensramar. Hon kommenterar vår politiska samtid med en klart personlig röst där blodigt allvar medieras genom en betänkt lekfullhet. Under 2015 deltog hon i Liljevalchs Vårsalong med det kritikerrosade verket “Ut Ur Garderoben, Putin!”. Installationen utmanar med en busig charm Putin-regimens populistiska bruk av homofobi. Mälle Zeilon–Lagerkvist bor och arbetar i Östervåla.

 mallewebb

 odd singers

 Odd Singers är en udda Uddevallakör som startade 2006. En blandad kör med 40-talet medlemmar. Odd Singers har en mycket välstämd och bred repertoar.

Kören startar sitt uppträdande tillsammans med Tonprakt kl. 15:45 i Metallboden.

 

 

 oddsingerwebb

 pax vobiscum

Metallscen klockan 16:55 - 17:20
Bandet uppstod på 1200-talet och är sannolikt världens äldsta hårdrocksband; firar alltid 800-årsjubileum. Vid utgrävningar av ett hittills okänt kloster i Norduppland, tillhörande den mytiska Dis Dordiencer-orden, hittades diverse märkliga föremål, bl a en oerhört kraftfull mekanisk förstärkare. Med hjälp av dessa artefakter samt arkeologisk expertis har dagens band återskapat det ursprungliga bandet Pax Vobiscum. Musiken skall minna om de vedermödor och de glädjeämnen som de medeltida munkarnas liv innehöll.
Namn på bandmedlemmarna: Brother Mary – sång, Broder Fuck – gitarr och "sång", Broder Nihil – gitarr, Monachus Metallum – bas, Broder Evil – klaviatur, Broder Skap – trummor.
Pax Vobiscum
Hemsida: http://www.uppsalamusicweb.se/paxvobiscum/

 paxvobiscum 640x480 2
 
 

 Den onde den gode den fule

Det är bara att välja vem som är vad. Lars Arnemo, Thomas karlsson och Robert Alm är en del av vår Kranbalett och kan ses i finalen på Kulturnatten. I kranbaletten ingår även Torbjörn Alm, Niklas Lundqvist, Hans Melin, Joakim Carlsson Tysk och Cirkus AROS.

 larsthomasrobban
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
   
   
   

 

 

Karolina Karner är Dalkullan från Orsa som vid 4 års ålder upptäckte sin kärlek till musik och bestämde sig för att en dag jobba som sångerska. Intresset utvecklades och det blev som hon planerat, idag är Karolina en eftertraktad sångerska med många projekt på gång.

Karolina har sedan 17 års ålder medverkat i musikaler, krogshower och olika band. 2005 flyttade hon till Kalifornien för att studera sång vid Los Angeles Music College i Los Angeles, en stad hon ofta återvänder till.

Idag bor Karolina i Sigtuna med hela Sverige som arbetsplats och musiken som heltidsjobb. Hon jobbar både som solo- och körsångerska, och gör såväl scenjobb som studiojobb, men hon arbetar även som sångcoach vid olika kulturskolor.

Karolina har delat scen och studio med artister såsom Kalle Moraeus, Gladys del Pilar, Magnus Carlsson, Mats Öberg, Morgan Ågren, Eyedentity och Shirley Clamp för att nämna några.

FÖRETAG I ALM GRUPPEN
Returpappercentralen logo handel logo handel gavle logo arvidsvenssons logo nordic logo akerblom